Eten bestellen

barbecue

Eten bestellen

Eten bestellen bij Slagerij Beijk

Barbecue

Eten bestellen en contact

Voor bestellingen en/of vragen over vlees kunt u terecht in onze winkel waar onze medewerkers altijd bereid zijn u te woord te staan.

Online bestellen

U kunt via ons bestelformulier online bestellingen plaatsen voor buffetsalades, gourmetschotels, fondueschotels en barbecuepakketten.

Gourmet-, fondueschotels en/of barbecuepakketten op maat

Natuurlijk kan het zo zijn dat een pakket u erg aanspreekt, maar dat u liever een specialiteit wil inwisselen voor een andere specialiteit. Dat is natuurlijk allemaal mogelijk bij ons. Wij verzorgen alles op maat. Uiteraard kunt u ook uw eigen schaal samenstellen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers.

Vleesbestellingen

Wilt u vleesbestelling plaatsen dan kan dat via ons contactformulier. Vermeld in de mail uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en datum van ophalen. Bestellingen via de e-mail worden altijd telefonisch bevestigd.

Vragen

Voor bestellingen en/of vragen over biologisch vlees kunt u terecht in onze winkel waar onze medewerkers altijd bereid zijn u te woord te staan.

Soorten barbecues

Vaak worden de warmte en het vuur van een barbecue, die nodig zijn om te roosteren, gemaakt door houtskool (al dan niet als briketten) aan te steken. Er zijn tegenwoordig ook elektrische barbecues en gasbarbecues, die binnen kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook pelletbarbecues, die worden gestookt op houtpellets met het gemak van een gasbarbecue.

Een aan de barbecue verwante techniek om te roosteren is het schwenkbraten.

Houtskoolbarbecue

Om de houtskool makkelijk te laten branden, worden aanmaakblokjes gebruikt. Men heeft daarbij keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes, waarbij de witte doorgaans op basis van lichtere aardolieproducten zijn vervaardigd, en de bruine bestaan uit een mengsel van zaagsel en paraffine of plantaardige oliën. Er wordt afgeraden met spiritus of brandgel de houtskool aan te steken: dit kan brandwonden opleveren. De houtskoolbarbecue is binnen een halfuur klaar voor gebruik, maar pas na 2 uur op de ideale temperatuur om langzaam te kunnen grillen. Door de barbecue eerst goed voor te verwarmen – met een gesloten deksel – wordt het rooster voorbereid. De temperatuur van het vuur is te bepalen met de hoeveelheid houtskool.

Gasbarbecue

De gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue. Een druk op de ontstekingsknop en binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue gereed. Een gasbarbecue is vrij makkelijk te gebruiken. De branders onderin zorgen voor warmte. Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Dit gas staat in de fles onder matige druk; wanneer de druk wegvalt verdampt de vloeistof en wordt het gas. Bovendien is het voor de gezondheid een stuk beter, doordat het vet weggeleid wordt via gleuven in de grillplaten naar een opvangreservoir. De aangename smaak van houtskoolgrillen kan vervangen worden door een rookbox voorzien van houtsnippers met geur of door specerijen.

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze barbecue na gebruik snel af. Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden.

Pelletbarbecue

De pelletbarbecue is een elektronisch geregelde barbecue op houtpellets gestookt. De barbecue start automatisch op en binnen 15-25 minuten is deze klaar voor gebruik. De temperatuur wordt ingesteld en door de controller wordt deze gehandhaafd. De houtpellets zijn vervaardigd uit zuiver zaagsel van loofhout. Door verschillende houtsoorten te gebruiken kan men verschillende (rook)smaken aan het eten toevoegen. De pelletbarbecue is indirect gestookt, daardoor verbrandt het eten niet snel. Tevens worden de vetten en sappen, die vrijkomen tijdens het grillen, afgevoerd naar een opvangreservoir.


 Barbecue, Barbeque, bbq, barbeque, barbecuen, bbq recepten, bbq vlees, bbq pakket, bbq tips